Bismut liveBismutOk, we hebben niet echt een rubriek Jam van de Maand (waarom niet eigenlijk?!), maar als we die hadden dan had Bismut meteen getekend voor de nieuwste editie. En dat terwijl we de band tot voor kort nog helemaal niet kenden. Ze bestaan ook pas sinds 2016, stonden in december in het voorprogramma van MNHM in Merleyn en stuurden een paar livevideo’s op, waarbij de haren meteen recht overeind wapperden. Instrumentale psychedeische stoner en post-metal, zo uit de Nijmeegse underground al experimenterend jammend naar boven geborreld. Heerlijk, die bedwelmende uitgesponnen jams.

Zeker iets voor fans van Samsara Blues Experiment, Mother Engine, Cult of Luna, Russian Circles of uit eigen land The Machine tot Monomyth. Erg goed en zo te horen live uitstekend tot zijn recht komend, getuige de eerste single Buntovnost die ze vandaag in live-uitvoering (gefilmd door NNfilm) via NMTH de kosmos in slingeren. Maar check zeker ook de opnames van mei 2017 uit Doornroosje daaronder. En check de Huibert (bas), Peter (drums) en Nik (gitaar) zeker ook live.

De video/single Buntovnost is in eigen beheer opgenomen. Het nummer is ook te downloaden en streamen op Bandcamp. In april wil de band de debuut-LP opnemen, waarna in oktober de release moet volgen op het Hamburgse label Pink Tank Records. Bismut zal de release ondersteunen met ‘een flink aantal optredens in binnen- en buitenland’, waarvan deze twee al bevestigd zijn:

18-05-2018 Culture Bahnhoff, Jena
19-05-2018 Elbsludge Festival, Dresden

Bismut live @ Doornroosje 17-05-2017:Deel dit artikel