Birth of joy stoptBirth Of Joy hangt de gitaar, het hammond-orgel, het drumstel, de microfoon en de hele santekraam aan de wilgen. Anders gezegd: Birth Of Joy stopt, NMTH sopt. En met reden, want daar verliest Nederland, Europa eigenlijk gezien de veroveringen, een heule goede band aan. Het persbericht leest aldus: “Birth Of Joy heeft besloten er mee te stoppen, of in ieder geval een pauze in te lassen voor onbepaalde tijd. Alle reeds aangekondigde shows gaan gewoon door, maar het zullen dus wel de laatste kansen zijn om de band live aan het werk te zien.” Dat betekent dat de Birth Of Death-tour met de bazen van Death Alley met nog dikkere stiften in de agenda’s gaat. Birth Of Joy neemt afscheid van het publiek in stijl: met een show op 3 januari in Paradiso.

Naar goed Birth Of Joy gebruik crosst de band vanaf zaterdag eerst nog even voor de zoveelste keer door Europa, te beginnen in Frankrijk waar ze heel graag geziene gasten zijn. Ook België en het Xinix Festival in Nieuwendijk krijgen een kans voor de kerstmaand aanbreekt. In december doet de groep een set shows met Death Alley dus en spelen ze op het Come As You Are Festival in Effenaar. En dan dus Paradiso. Je vindt alle data onderaan.

De reden wordt niet helemaal duidelijk uit het persbericht:

==========================================

Hoi allemaal,

Groot nieuws, we hebben besloten om Birth of Joy een tijdje in de ijskast te zetten.

11 jaar, 1300+ shows, een hoop verschillende bussen, vliegtuigen, boten, instrumenten, longen en levers. Goede tijden, slechte tijden, veel publiek in de zaal, nul publiek in de zaal, frustraties, ontlading, gebroken poten, bloed, zweet, tranen, enzovoorts enzovoorts. Maar het ging (en gaat) uiteindelijk om het geweldige gevoel samen te spelen en om onze gezamenlijke liefde voor goede muziek te delen. In eerste instantie alleen met ons drieën, maar later ook met jullie erbij. Enorm veel dank daarvoor, jullie waren/zijn TE GEK!

Nou is het zo dat Birth of Joy volledige toewijding eist. 24 uur per dag, 7 dagen per week en 356 dagen per jaar. Ok, niet overdrijven, misschien 350, maar toch. Eén huwelijk, één machine, één doel, één pad. En eigenlijk is het zo simpel als dit; na 11 jaar alles gegeven te hebben aan Birth of Joy begonnen we ons toch af te vragen hoe het leven zou zijn zonder Birth of Joy. Op muzikaal gebied, maar ook daarbuiten.

Echter, om überhaupt al na te kunnen denken over iets anders, kunnen we helaas niets anders dan Birth of Joy voor onbepaalde tijd op non-actief zetten. Aangezien het zo’n tijd slurpende machine is (en moet zijn!), is iets ernaast doen simpelweg gewoon niet mogelijk. Daarnaast is het voor ons ook niet acceptabel om er met halve energie in te gaan zitten. Dat verdient onze muziek niet en jullie al helemaal niet.

Dus, lang verhaal kort; we stoppen ermee! Misschien beginnen we nieuwe bands, misschien niet, misschien samen, misschien niet. Rentenieren zit er niet in, maar wie weet gaan we tuinieren, of starten we een kroeg. Wie weet. Misschien zijn we na een tijdje weer bij elkaar…

Het was een wilde rit en we hebben er enorm van genoten! We hopen jullie allemaal te zien bij de laatste rits shows, zodat we nog een laatste keer samen goed loos kunnen gaan.

De allerlaatste show is op 3 januari in Paradiso, Amsterdam.

HEEL VEEL LIEFDE,

Bob, Kevin en Gertjan

Birth Of Joy, Foto Rick de Visser

Birth Of Joy, Foto Rick de Visser

SHOWS:
SEP 29: FR – Beauvais, L’Ouvre Boite
OCT 09: FR – Cognac, Les Abattoirs
OCT 10: FR – Angers, Le Chabada
OCT 11: FR – La Roche Sur Yon, Fuzz Yon
OCT 12: FR – Saint Nazaire, Le VIP
OCT 13: FR – Magny le Hongre, File 7
OCT 19: BE – Brussel, Les Moisquitaires
OCT 20: NL – Nieuwendijk, Xinix Festival
OCT 25: CH – Lausanne, Croc The Rock Festival
OCT 26: FR – Nancy, l’Autre Canal
OCT 27: FR – Bourgoin Jailleu, Les Abattoirs
OCT 28: FR – Besancon, L’antonnoir
OCT 31: BE – Oostende, Manuscript
NOV 13: DE – Dresden, Chemiefabriek
NOV 14: DE – Jena, Kulturbahnhof
NOV 15: DE – Dortmund, Piano
NOV 20: FR – Bethune, Festival Haute Frequence
NOV 22: DE – Osnabrück, Westwerk
NOV 23: DE – Frankfurt/M, Nachtleben
NOV 24: FR – Mulhouse, Le Noumatrouff
NOV 29: DE – Berlin, Cassiopeia
NOV 30: DE – Munster, Rare Guitar
DEC 01: NL – Enschede, Metropool
DEC 08: NL – Eindhoven, Come As You Are Festival @ Effenaar
DEC 13: NL – Deventer, Burgerweeshuis
DEC 15: NL – Leiden, Gebr de Nobel
DEC 18: FR – Rennes, Ubu
DEC 20: NL – Leeuwarden, Neushoorn
DEC 21: NL – Bergen Op Zoom, Gebouw T
DEC 22: NL – Dordrecht, Bibelot
DEC 27: NL – Venlo, Grenswerk
DEC 28: NL – Arnhem, LuxorLive
DEC 29: NL – Uden, De Pul

The Final Show:
JAN 03: NL – Amsterdam, Paradiso

Birth Of Joy op Klikofest 2018, foto: Jan Rijk

Birth Of Joy op Klikofest 2018, foto: Jan RijkDeel dit artikel