Sliding Into Numbland doet wellicht niet meteen een zonnige plaat vermoeden, maar toch, met een blauwe hemel en een mooie zon op deze Koningsdag, is de soepele gitaarrock van Billbunker eigenlijk wel een aangename soundtrack voor erbij. De band kwam al eerder langs met de single How Brave, maar nu is daar de nieuwe EP Sliding Into Numbland, een korte maar krachtige release die de sound van dit Utrechtse viertal mooi samenvat: zuivere rock met een rafelrandje, en nu hieronder te beluisteren.

Powered by Penguin Artists

De Utrechtse rockband bestaat uit zanger/gitarist Timo Agema, bassist Jochem Bijlard, drummer Maarten Kruizinga en gitarist Jos Koudijs, en heeft al wat shows erop zitten. Geïnspireerd door de alternative en grunge uit de jaren 90, hebben de heren bij gebrek aan liveopties in 2020 de focus gelegd op schrijven. Met als resultaat Sliding Into Numbland. Die grungy ondertoon hoor je dan ook terug in tracks als There’s a Fire en Fright Flight, dankzij een knisperende gitaartoon, maar ook een haast funky basgitaar. Het rockt en rollt aangenaam binnen, terwijl tracks als Hey Somebody en How Brave dan weer teruggrijpen naar de melancholische rockballads van weleer, rustig beginnend maar met een gestage opbouw en fraaie gitaarsolo’s, waardoor het geheel ook weer een andere dimensie krijgt. Kortom, een heerlijke EP die aangenaam binnenrolt op een dag als dit.

Sliding Into Numbland van Billbunker is naast Spotify ook te beluisteren via YouTube. Blijf op de hoogte van de band via Facebook.

 

 

 Deel dit artikel