Alkerdeel, foto Stefaan Temmerman

Foto: biermerk Lupulus “Cayo Sabro”

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: de achtste editie van Doomstad! De eerste Doomstad sinds november 2019, en eentje die steevast verplaatst moest worden. Maar 25 maart is er geen stoppen meer aan! Gestaag gaat alles weer open en ook wij profiteren van de versoepelingen, met een show zonder stoelen, QR-code, testen voor toegang, anderhalve meter of wat dan ook…gewoon als vanouds met zijn allen in de EKKO! Alkerdeel, Grey Aura en Ordigort zullen de avond vervullen (tickets scoor je hier), en om je goed genoeg voor te bereiden schoven we bij Alkerdeel een EKKO bierkaart op tafel. Want niet alleen maken deze Belgische bazen uiterst snedige black metal, maar weten ze ook nog eens veel van bier. Lees hier welke gegiste goedheid je zeker moet aanvragen aan de bar vrijdag:

Mooie etiketten, rare namen
”Vergeef ons ons barbarisme, maar er staan maar 7 bieren op dat we kennen en we kregen bij het overlopen van de drankkaart hetzelfde gevoel als we in de lokale Albert Heyn de bierrayon doorsloffen. Wat is dat hier allemaal? Mooie etiketten maar wat een rare namen? Is het bier? Is het kwark? Is het Heineken met een hipper etiket? Is het van die organische brol die de wanden van je beerput aantast? Het is niet dat we niet open staan voor nieuwe smaken, maar als Belg zijn we toch verwend als het op bier aankomt. Geen Jupiler of Cara tijdens onze repetities, maar authentieke Orval! Uit een glas! Inderdaad, geen pils, laat staan Jupiler, dat is veel te zoet en eerder voor voetballiefhebbers of studenten met rijke ouders. Becks en Bud zijn voor Britse toeristen. Leffe blond is de Alfa Romeo der bieren: het ziet er goed uit maar zelfs tijdens het eerste gebruik, voel je dat er iets scheelt aan de motor.”

De man met een been in ACU

First and foremost: La Chouffe! 
”Wat dan wel – want het is natuurlijk de bedoeling dat we de bar aanprijzen? Chouffe natuurlijk! Heerlijk bier en je wordt er letterlijk vrolijk van. Absolute aanrader! Inside info: originele Chouffe vind je al lang niet meer, de brouwerij is jaren geleden overgenomen door Duvel-Moortgat en die hebben natuurlijk het recept aangepast. De originele brouwers hebben Lupulus opgericht en dat smaakt waarlijk alsof er een engeltje op je tong pist. Zoek zeker naar de exclusieve varianten – als je ze kan vinden, want onze gitarist Pui koopt steevast de volledige voorraad op.”

Verder nog…
”Rare namen, zeiden we al, maar vooral in de zin van “wijze” namen (verduidelijking: “ wijs” in het Vlaams betekent niet “ slim”, maar eerder “ cool” of “ cet”): Mooie Nel, Les Perles Du Homard, Inktvis … gaan we zeker proeven! Er staan ook wat IPA’s op – als de zon schijnt slaan we er ook zo een paar achterover!”

”Side note: Blijkbaar slapen we in hetzelfde hotel als toen we in 2009 met Aluk Todolo in Utrecht speelden. De binnentuin grensde aan café ACU – wat een heerlijk benevelde plek was dat! Benieuwd of die vent op één been er ook zal zijn, want na sluitingsuur Ekko zakken we daar zeker af. Wie in deze houding komt stagediven vrijdag krijgt een gratis shirt! We hopen veel gekende en ongekende koppen te zien! En zak na de show gerust af naar de merchtafel om wat biertips uit te wisselen! Urgh!!”

Doomstad #8 vindt plaats a.s. vrijdag 25 maart in EKKO, Utrecht. Op het programma staan Alkerdeel, Grey Aura en Ordigort, aanvang om 20:00 uur. Er zijn nog tickets via EKKO.nl, dus zet je zelf op aanwezig via het FB-eventDeel dit artikel