Bang Your Radio presents: Rotterdam Metal, artwork door Cavum Scriptorium

Wist je dat volgens het befaamde Encyclopaedia Metalium Rotterdam de hoogste concentratie metalbands heeft van Nederland? Er lijkt iets te zijn in de industriële, ruwe schoonheid van de stad die aanzet tot harde muziek. Want ook in ons Bruut Nationaal Product is Rotterdam veelvuldig vertegenwoordigd, of dat nu om de duistere rock van GOLD, de punk van Forbidden Wizards of de grauwe noiserock van The Sweet Release of Death gaat. Maar op metalvlak valt er ook genoeg te beleven, daarom presenteert Bang Your Radio op zondag 8 december een gratis metalavond in Bar3 (naast Rotown), met enkel Rotterdamse rouwdouwers op de planken, namelijk Sick of Stupidity, Cthuluminati, Throatstabber en ACHE.

Cthuluminati is om te beginnen al geen onbekende voor ons, de band scoorde met hun te gekke album Reliqideus hoge ogen eerder dit jaar. Met een progressieve stijl van stoner, doom en black, weet de groep dan een uiterst eigenaardig maar moddervet muzikaal schouwspel te creëren, wat ze een nominatie in de categorie Beste Album 2019 van de Rotterdam Music Awards heeft opgeleverd. De heren van Sick of Stupidity, die ook op Maryland Deathfest en Hellfest stonden, rammen dan weer meedogenloos hard met hun vadsige grindcoretracks, terwijl Throatstabber daar ook nog eens overheen walst met hun death metal. Nieuwbakken sludgedoomsters ACHE openen de avond, en blijken met hun rauwe 2019 demo meteen een nieuwe aanwinst voor de Rotterdoom!

Vanaf 17.00 uur is Bar3 open en de eerste band op dit gratis toegankelijke event begint om 19:00 uur. Check het Facebook-evenement voor meer informatie, en like Bang Your Radio om op de hoogte te blijven van nieuwe events!Deel dit artikel