sleepmakeswavesWe hadden het ook niet verwacht toen we NMTH begonnen medio 2015, maar Australië brengt niet alleen goede heavy muziek voort, ze sturen het ook nog op. Post-metal/-rock ditmaal, van de band Sleepmakeswaves uit Sydney. De groep brengt haar derde album Made Of Breath Only op 31 maart uit via Pelagic Records/Cargo (distributie). Die langspeler is deels gecrowdfund door de fans ($40.000 brachten ze in) en is (als dubbel vinyl-album of cd) te bestellen via deze link.

‘Mooi, maar hoe klinkt dat nu helemaal?’ zul je denken. Dat treft, want we bieden je vandaag meteen de eerste track To Light And Then Return aan. Die sleept je in bijna vijf minuten mee door afwisselende post-landschappen, met voldoende climax en bite om je bij de les te houden.

Sleepmakeswaves deed in februari een tour door Australië als support voor de verenigde post-hardcore veteranen van Underoath, in maart touren ze als headliner door China, waarna ook Nieuw-Zeeland en Australië (support Devin Townsend) volgen en voor later dit jaar staan ook de VS en Europa in de planning.Deel dit artikel