Apneu in sessie, foto Marcia van der Kraan

Deze barre corona- en anderhalvemetertijden vragen om creatieve oplossingen en als wij aan creatieve geesten denken komen we al snel uit bij…. Apneu! De dwarse Amsterdamse rockers zochten een nieuwe drummer, nadat de vorige (Maarten) stopte om zich geheel op stadgenoten Katadreuffe toe te leggen en daar was Nora! Je kent haar van shoegaze noisers Slow Worries. Nora is ook in het bezit van een mooi huis waar de bandleden meteen maar een gruwelijke sessie op de band hebben geslingerd. Althans Alek Riquelme deed dat (opname en montage), Marcia Van Der Kraan deed de lichten, Daan Duurland het geluid en Pieter Kloos verzorgde de mastering.

De sessie bevat een gastrol van een van onze favoriete muzikanten: Otto Kokke van Dead Neanderthals op de welbekende saxofoon. Je hoort het nieuwe nummer ‘Porcelain’, wat in september ook terug te vinden zal zijn op het derde album ‘Silvester’.

Zanger-gitarist Erik Schumacher van Apneu over deze sessie: “Die hebben we dus opgenomen bij Nora thuis. Onbedoeld paste dit huiselijke thema helemaal bij de thuisblijf-maatregelen. De dag dat we het opnamen, waren de eerste corona-maatregelen net aangekondigd. Sindsdien hebben we elkaar in verband met corona ook niet meer met z’n vieren gezien. De wurgsax is van Otto Kokke. Als Dead Neanderthals-fans zijn we heel blij dat ie mee wilde doen. We hebben niet met hem gerepeteerd, hij kwam gewoon aan die dag en begon te blazen en het was perfect. Sowieso is dat iets waar we met de band mee bezig zijn, om meer plek te vinden voor improvisatie.”

Apneu – Porcelain from DIT on Vimeo.

Check ook single ‘This Love Is Better for You’ van het aanstaande album ‘Silvester’, wat dus in september verwacht wordt via de fijne mensen van Subroutine Records. Video door Bart Kalkman:Deel dit artikel