Automatic Sam

Automatic Sam

Ho eens even; het nieuws van bands die nieuwe albums gaan uitbrengen is opeens niet meer te stuiten. Knalldrang! We bundelen even twee fijne bands. The Black Marble Selection dus en eerst Automatic Sam, die ruige rockers uit Achterhoek ja, die hebben een derde plaat op de plank liggen: Arcs komt in het voorjaar van 2017 uit bij Goomah Music, waar de groep net een platen- en bookingsdeal tekende. Het is nog heel even wachten op de eerste single, maar we houden het in de gaten.

Om ‘het leed’ te verzachten hebben we het vuig en stonerrockende titelnummer van de vorige plaat onderin geplakt: Sonic Whip.

The Black Marble SelectionThe Black Marble Selection
Ook The Black Marble Selection kwam net met goed nieuws. De Tilburgse groep heeft de bezettingswisseling (de zanger vertrok) achter zich gelaten. Er is geen nieuwe frontman aangetrokken: gitarist Erik Bus pakt de leadvocalen erbij. Wel zijn er elf nummers opgenomen, waarvan je hieronder meteen de eerste hoort en ziet. Het nieuwe album Greener Than The Other Side komt weer gewoon bij V2 uit en wel op 24 februari 2017.

Op nieuwe song Déjà Entendu horen we minder rauwe rythm & blues en een meer psychedelische sound, waar ook blokfluit en theremin aan te pas komen. De mosterd wordt kortom op Pauw-esque wijze bij de jaren 60 gehaald en dat smaakt niet verkeerd. Goede keuze dus om die plaat met Dave von Raven (van The Kik, waar ze al eens mee tourden) en Marcel Fakkers (van The Madd) als producers op te nemen. En dan weet je het wel: de jongens mochten louter aan analoge en vintage apparatuur zitten. Dat hoor je.

The Black Marble Selection presenteert Greener Than The Other Side op vrijdag 3 maart in de Melkweg in Amsterdam, maar doet eerst een serie van drie try-outs. Te beginnen vanavond (vrijdag 9-12) in de Piek in Vlissingen.

Je vindt alle data onder de video’s.


The Black Marble Selection live:
09/12 De Piek, Vlissingen (Try Out)
16/12 Mezz, Breda (Try Out)
06/01 Altstadt, Einhoven (Try Out)
02/03 V11, Rotterdam
03/03 Melkweg, Amsterdam
10/03 Hedon, Zwolle
11/03 Paradox, TilburgDeel dit artikel