Ivan & The ParazolIndierock uit Hongarije, dat kan interessant zijn, want muziek uit die regio hoor je hier niet zo gek veel op de radio en festivalweides. Ivan & The Parazol mocht zich al aan het Nederlandse publiek voorstellen op Eurosonic, dat immers een Centraal-/Oost-Europese focus had. En deze vijf muzikanten hebben zeker genoeg muzikaliteit in huis om snel een nieuw publiek voor zich te winnen.

Door Thomas Spiekerman

Makkelijk in het gehoor liggende indierock met garagerock- en sixties invloeden doet het hier namelijk al snel goed, maar de sound van Ivan & The Parazol klinkt op plaat wel ietwat gedateerd. Tien à twaalf jaar terug was deze plaat ingeslagen als een bom, maar Franz Ferdinand en Kaiser Chiefs zijn inmiddels niet meer zo hip bij mensen onder de 35. En daar lijkt het geluid van deze Hongaren toch wel erg veel op.

Ze doen zeker hun best om eigen smoel te laten horen met de sixties revival in Repaint of de Deep Purple-achtige groove in Grand Club, maar het is niet genoeg om echt te boeien. Leuk bandje, maar ook snel weer vergeten. Wie nog helemaal wild wordt van de eerdergenoemde bands die groot waren in 2005, plus de namen Arctic Moneys, Razorlight en Mando Diao, heeft nog wel wat aan deze band. Misschien zijn ze net te vroeg en zal er over een tijdje wel weer animo zijn voor deze band, maar op dit moment is Ivan & The Parazol niet relevant. Cry is wel een knaller, als die in 2007 was uitgebracht konden we het allemaal net zo hard meebrullen als Chelsea Dagger.

The All Right Nows van Ivan & The Parazol is uit op Modernial Records/Kamikaze PR.Deel dit artikel