Tusky, in de nieuwe line-up!

tusky album

What’s For Dinner?

Back in the game! Vorig jaar spraken we de heren van Tusky over de nieuwe bezetting met bassist Quirin Wijgers en gitarist/zanger Vladimir Stevic, en sindsdien zijn er gestaag nieuwe singles uitgekomen. Maar gisteren was het zover: de langverwachte opvolger van langspeler Rated Gnar (en de opvolgende EP’s) is hier en het is een uiterst lekkere heavy punkrockplaat geworden. Tijd om aan te vallen met What’s For Dinner?

Vers bloed
En je hoort meteen dat het nog steeds snor zit qua sound. De basis ligt natuurlijk in de punkrock, met ook melodic hardcore en lichte metalinvloeden eroverheen besprenkeld. Vooral de gitaarsound is niet te versmaden, heerlijk messcherp en in-your-face! Hoor maar eens hoe tracks als Post-Apocalyptic Raftovers en We’re Going Out Again vol rock’n’roll machismo binnen komen rollen. Dat gitarist Sjors van Reeuwijk en drummer Bas Richir de tijd hebben genomen hoor je terug, want de songs staan als een huis en hebben geen gebrek aan positieve energie, afgemaakt door de imponerende strot van Vladimir en de dreunende bas van Quirin.

What’s For Dinner?
Een erg smakelijke plaat dus! Zo hoor je aan de ene kant een kloppend hart voor de hardcore in tracks als Lemonparty of There’s No Pain (In Champagne), aan de andere kant de poppy punk van bijvoorbeeld het afsluitende titelnummer. Ook tragere tracks als The Diamond Burden en Bliss ontbreken niet, en tonen een band wiens gezamenlijke skills tot een erg afwisselende plaat leiden. Erg fraai! What’s For Dinner? is nu uit via Suburban Records en verkrijgbaar op cd en twee soorten vinyl. Vanavond is de releaseshow in EKKO, met Two and a Half Girl als support, tickets scoor je hier. Alvast de moshspieren opwarmen doe je hieronder:Deel dit artikel