The Great Old Ones, foto David Helman-Hans Lucas

The Great Old Ones, foto David Helman-Hans Lucas

The Great Old Ones-EOD A Tale of Dark LegacyFranse post-black ftw! We geven je hierbij de albumprimeur van The Great Old Ones, vijf mannen uit Bordeaux die in best wel dikke atmosferische black metal met extreme (maniakale snelheid en gebrul) en post-metal (slepende passages) trekjes handelen. Je zou ze kunnen kennen van eerder werk en van optredens op Roadburn 2014 en Into Darkness 2015. Ook stonden ze in 2016 nog in Iduna in Drachten en Victorie, Alkmaar. Verder hopen we vooral dat ze terugkomen om EOD: A Tale of Dark Legacy ook live te presenteren. Luister ‘m onderaan.

De Fransen debuteerden in 2012 met het album Al Azif. Na Tekeli-li (2014) is EOD: A Tale of Dark Legacy de derde langspeler van The Great Old Ones. De plaat is gecomponeerd als sequel op “The Shadow Over Innsmouth”, een meesterlijke horrornovelle van de Amerikaanse schrijver H. P. Lovecraft uit 1931. De leden van The Great Old Ones aanbidden naar verluidt Cthulhu, een fictieve, monsterlijke godheid uit de werken van Lovecraft.

EOD: A Tale of Dark Legacy van The Great Old Ones verschijnt op 27 januari bij Season of Mist. Het artwork zie je hiernaast en de plaat bestel je in de webshop van het label.Deel dit artikel