Inter Arma
Inter Arma - Paradise GallowsDe derde plaat voor Inter Arma is hier: Paradise Gallows! De langspelers van de band uit Richmond, Virginia hebben tot nu toe verre van teleurgesteld, pak de vorige plaat Sky Burial (2013) nog maar eens voor je portie apocalyptische sludge. Inter Arma maakt loodzware muziek die doorgaans te categoriseren valt onder een of meerdere van deze noemers: blackened sludge, groove, southern en post-metal. Nu houden we bij NMTH van al dat lekkers, maar laten we het niet te moeilijk maken voor je: Paradise Gallows is weer een intens heftige affaire, waar doomy fans van Neurosis en Amenra zeker hard op zullen gaan, terwijl post-metalaanbidders met alles tussen Isis, Pelican en Russian Circles in de platenkast ook de haren los kunnen gooien.

We hadden al een aantal uiterst vernietigende voorproefjes als Transfiguration en het tergend ingetogen en na ruim 3 minuten exploderende titelnummer mogen proeven (ieder goed voor zo’n tien minuten catharsis) en keken daarmee met alle vertrouwen vooruit. Paradise Gallows biedt die diepe loutering waar we op hoopten, en meer. Luister ‘m nu helemaal op Never Mind The Hype.

Omdat wij Inter Arma live ontdekten op Roadburn 2014, geven we je die ervaring ook graag mee. Die opname vind je onder de albumstream. Hopen dat ze snel weer terugkomen om dit materiaal te presenteren.

De LP ‘Paradise Gallows’ komt officieel 8 juli uit via Relapse Records en is onder meer te bestellen via interarma.bandcamp.com., bijvoorbeeld op zwart of blauw met goudspetters dubbele vinylplakken.Deel dit artikel