Venomous Concept, foto Madoka Motoshima Embury

Venomous Concept, foto Madoka Motoshima Embury

We lieten je in oktober al de brute track Anthem van Venomous Concept horen en de Amerikaanse grindcore/hardcore punkers zijn terug op NMTH om meteen het hele album te primeuren. Derde plaat Kick Me Silly – VC III verschijnt officieel 8 januari 2016 bij Season Of Mist en jij kan nu vast je tanden in die 22 vernietigende nummers zetten. 22 tracks?! Ja, dat is hardcore jonguh. Bij albumopener Rise gaat de eerste voet in je ribbenkast. Ook tracktitels Frontal Lobe Disorder, Head On A Stick en Leper Dog zijn trouwens hardcore en we zijn benieuwd naar de verhalen achter Holiday In Switzerland en Fucked In The Czech Repub.

Venomous Concept--500X500px-300dpi-RGBVenomous Concept?
Venomous Concept staat voor Amerikaanse hardcore/grindpunk van supergroep-proporties, Napalm Death meets Brutal Truth, dat werk. De band is geboren toen Amerikanen Kevin Sharp (vocalist Brutal Truth) en Shane Embury (bassist van Napalm Death) elkaar vonden in hun voorliefde voor punk-helden als Black Flag, Systematic Death, GBH, Siege en Poison Idea. De bandnaam is een eerbetoon aan die laatste, legendarische US punkrock-band.

Napalm Death-maatje Danny Herrera werd gestrikt als drummer evenals Melvins-gitarist Buzz Osborne. In 2004 verscheen hun eerste album, waarna ze nog twee splits uitbrachten en een tweede album in 2008. Dus het is al veel te lang stil. King Buzzo is doorgaans te druk, hoewel hij af en toe live nog meedoet, en is vervangen door vriend Dan Lilker (Brutal Truth, Nuclear Assault, ex-Anthrax) op bas. Embury ging vervolgens gitaar spelen en John Cooke (Corrupt Moral Altar) kwam erbij als tweede gitarist. De rol van de laatste aanwinsten Lilker en Cooke is een serieuze, getuige de door hen geschreven bonusnummers Rocket Science en Pissing Match. De plaat Kick Me Silly – VC III is hier vast te bestellen.

Venomous Concept is vrijdag 29 januari live te zien in Baroeg, Rotterdam en dan krijg je er nog eens de Belgische hardcore grindpunks VVOVNDS en de Nederlandse death metal-crust punks Nuclear Devastation bij. Hard, driewerf hard dus.Deel dit artikel