SjockSjock 2016Het Belgische Sjock Festival heeft de programmering rond met de toevoeging van de Zweedse garagepunkers The Nomads en The Fuckin Godoys: ontstaan uit de in de 80ies legendarische Californische skatepunkers The Godoy Twins en leden van oerpunkrockband Exploding Fuck Dolls. The Nomads uit Solna heeft ook aardig wat sporen verdiend en gold als voorbeeld voor landgenoten The Hellacopters, Gluecifer en The Hives.

De 41e editie van het Sjock festival telt 41 bands in 3 dagen op de Polderheide (Poeyelhei) in Gierle. Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli kun je er terecht voor grote namen als US folkpunkers Flogging Molly, de Canadese rawker Danko Jones, Aussie oerpunkers Radio Birdman, Supersuckers, The Bronx en ons eigen Peter Pan Speedrock. Ook van de partij is held Kid Congo, plus Flat Duo Jets, Turbo AC’s, The Offenders, The Devilles en zoveer meer. Er is ook altijd ruimte voor rockabilly en roots, en dit jaar zien we twee aansprekende countrynamen op de bill: Pokey LaFarge en Sturgill Simpson.

Sjock? Ja, geweldig festival met een topsfeer weten we uit ervaring. Ze hebben inmiddels ook al jaren douches op de camping en Sjock is redelijk bereikbaar vanaf kaaskoppenland. Op ongeveer een uur rijden van Nederland ligt Gierle, even onder Turnhout en dus vanaf Tilburg en Breda zeer dichtbij.

Kaarten voor Your Rock ’n Roll Highlight Of The Year gaan voor 60 euro per weekend, 28 euro voor zaterdag of zondag of 20 euro voor de opening op vrijdag. Dat alles exclusief servicekosten en hier verkrijgbaar. Meer informatie op de website en via het Facebook-event.Deel dit artikel