25 years of rageHerinner je je die Lemmy Lives – Motörhead tribute door Death Alley en consorten nog? Wij ook/wel. Verdikkeme wat was dat gaaf en aan in bijvoorbeeld Fluor (aanschouw/lees de mayhem hier). Dat idee kwam dus uit de koker van Marco Roelofs, die je kent van… Inkmaster? Heideroosjes? Stavast? Ja, ja, ja, maar ook als programmeur van de Effenaar hè. In die hoedanigheid broedde Roelofs weer een lumineus idee uit: zou het niet mooi zijn om het 25-jarig jubileum van het verwoestende debuutalbum van Rage Against The Machine op vergelijkbaar rawkende wijze te vieren? Zeker wel! En dat gaat dus ook gebeuren met een tourtje vanaf donderdag 30 november (Patronaat, Haarlem) via Hedon in Zwolle, Gigant in Apeldoorn, Bolwerk in Sneek naar de eigen Effenaar, waar op zaterdag 9 december toch het (vorige keer verliesgevende) Come As You Are Festival op het menu staat.

Puike deze-vuist-op-deze-vuist plannen dus! Wie doet daar ditmaal allemaal aan mee dan? Roelofs gaat dat weer niet allemaal zelf brullen. De vocalisten op een rijtje:
– David Achter De Molen (John Coffey)
– Caroline Westendorp (The Charm The Fury)
– Roy Smolenaars (Memphis Maniacs)
– Marco Roelofs (Heideroosjes / STAVAST)
– Jeroen Camerlynck (Fleddy Melculy)
– Iris Goessens (Spoil Engine)

Holy smoke indeed. De muzikale bezetting mag er ondertussen ook ruimschoots zijn. Zo is de ritmesectie van De Staat gestrikt: Tim van Delft en Jop van Summeren. En als gitarist ingelijfd is Tom Sikkers (bekend van Daybroke, Brotherhood Foundation). Het trio moet de strakke basis verzekeren, waarop die vocalisten in de geest van Zack De La Rocha helemaal los mogen gaan.

TOURDATA:
Do 30 nov 2017 : Patronaat – Haarlem
Vr 01 dec 2017 : Hedon – Zwolle
Za 02 dec 2017 : Gigant – Apeldoorn
Zo 03 dec 2017 : Bolwerk – Sneek (matineeshow)
Za 09 dec 2017 : Effenaar – Eindhoven (als onderdeel van Come As You Are Festival)

Zonde dat die de Randstad niet aandoet, gemiste kans programmeurs! Maar misschien volgt er (bij succes) nog een tweede ronde. De Lemmy Lives tour kreeg destijds ook nog een fijn staartje.

De lat ligt hoog:Deel dit artikel