2YTA-Press 2 Years To ApocalypseTwee jaar hebben we nog volgens deze jonge honden uit Amsterdam, die volgens Facebook wel twee jaar zijn opgericht voordat Trump aan de macht kwam. Niet zo gek dat 2 Years To Apocalypse nog altijd intens boos is, ook in de nieuwe single en video Harvesters spat de tweestemmige melodische hardcore van het scherm. De video zie je vandaag op Never Mind The Hype en er zijn meer goede redenen om 2YTA in de schijnwerpers te zetten. Op 25 maart presenteren ze het debuutalbum in de Melkweg, Amsterdam.

De eersteling gaat ‘The Midas Touch’ heten en 2 Years To Apocalypse presenteert die zaterdag 25 maart samen met Athena’s Word en To The Wolves bovenin de Melkweg. In werkelijkheid (vertrouw nooit Facebook) is de vijfkoppige groep in 2010 opgericht en bracht sindsdien de EP’s ‘Dawn’ en ‘Dissonance’ uit. Ze zijn geïnspireerd door groepen als Architects, In Hearts Wake en Blessthefall, onderscheiden zich met twee vocalisten voorop en deden onder andere uitverkochte supportshows voor Memphis May Fire en Our Last Night.

Debuutplaat ‘The Midas Touch’ krijgt een grotere aanpak en een volwassener geluid mee. 2YTA zoekt naar een mix tussen gepolijst en rauw, tussen mannelijke gromvocalen en vrouwelijke zanglijnen en het resultaat hoor je op ‘The Midas Touch’, dat 24 maart uitkomt op SmithsFoodGroup DIY.Deel dit artikel