18 miles“This is the sound of revolution, we are the children of social regression.” Nee, dit is niet het nieuwe anthem van hardcorefestival The Sound Of Revolution, maar wel hardcore en niet zo’n beetje ook. Maar we verwachten ook niet anders van 18 Miles. De Noord-Hollandse hardcoreband presenteerde net in samenwerking met Dreambound de video voor de nieuwe single ‘Millennial Waste’. Mokertje hard en sociaal betrokken. Na debuutalbum Darker Times (2013) en het conceptuele tweeluik Revive (2015) en The Grey (2017), presenteert het kwintet nu een song over ‘de worstelingen waar de millennial-generatie mee te maken krijgt’.

Frontman Daan Nieboer legt de inspiratie achter het nieuwe nummer uit: “sociale verdeeldheid lijkt groter dan ooit. Depressies en burn-outs zijn een nieuwe trend. Nooit een opleiding of opdracht afmaken door een gebrek aan volharding, omdat dit tegenwoordig niet meer geleerd wordt. Neem social media bijvoorbeeld. Er wordt zelfvertrouwen gewonnen uit likes. Tegelijkertijd probeert men de perfecte, succesvolle, maar onrealistisch imago’s die je continu voorgespiegeld krijgt in de social media te evenaren. Het gevolg is een verdraaid zelfbeeld in een realiteit die niet echt is. Mensen krijgen steeds meer moeite om een doel te vinden in en betekenis te geven aan het leven”, concludeert Daan. “Iedereen wil het verschil maken, maar tegelijkertijd wil niemand buiten de boot vallen.”

18 Miles speelde al een waslijst aan shows in Europa, op festivals als Jera On Air, The Sound Of Revolution en Zwarte Cross. Er staan voorlopig twee shows in de agenda: een minifestival op vrijdag 15 december in dB’s, Utrecht met Cocaine Piss, Mary Fields en Searching For Relief en het Riot Vision Fest in het Duitse Essen, waar 18 Miles met 5 andere bands op 10 februari 2018 in Cafe Nova speelt.Deel dit artikel