Navarone in Rotown, foto Sandra Grootenboer

Navarone in Rotown, foto Sandra Grootenboer

Navarone in Rotown, foto Sandra Grootenboer

Navarone in Rotown, foto Sandra Grootenboer

De Nijmeegs-Amsterdamse rockband bestaat al 10 jaar en dat dient uiteraard gevierd te worden. De feestvreugde krijgt hier cachet middels de uitgave van een vinyl-EP (in gelimiteerde oplage uiteraard) en een setje clubshows midden april. Afgelopen jaar was er ook al wat te vieren met de verschijning van derde album Oscillation via Suburban Records, meerdere clubtournees en festivalshows van Eurosonic en Paaspop tot Down The Rabbit Hole, Vierdaagse Feesten, Appelpop en Festyland. De heren droppen meteen nog even het nieuws dat ze eind dit jaar de vierde plaat willen uitbrengen.

Op 6 april 2018 verschijnt de ‘special limited edition vinyl EP’ en die gaat Loud & Clear heten. Wij kwalificeren dat vast als een licht misleidende titel, maar zijn razend benieuwd naar de nieuwe single met dezelfde titel en het tweede nieuwe nummer ‘Jailbird’ die erop te vinden zullen zijn. Hoezo misleidend dan? Welnu, de rest van de EP bestaat uit ‘bijzondere akoestische uitvoeringen van Navarone-favorieten’ als ‘December’, ‘Black and Blue’ en ‘Unmistakably Everything’. Die zullen ongetwijfeld ‘clear’ klinken, maar ‘loud’?

‘NIEUWE PLAAT EIND 2018’
Goed genoeg flauwigheid, we zijn ook zeker wel gretig om het akoestische deel van de EP te horen en minstens zo belangrijk: De single ‘Loud & Clear’ komt op 30 maart al uit. De schijf verschijnt overigens bij Sandlane Records, na drie albums en een live-dvd vond de band eind 2017 namelijk een nieuwe partner en de EP-release is het eerste resultaat. In de Sandlane studio’s kwam de EP bovendien tot stand, legt frontman Merijn van Haren uit: “Op de eerste kant staan twee nieuwe nummers die zijn opgenomen samen met producer Joost van den Broek en engineer Jos Driessen. Die vormen de opmaat voor de nieuwe plaat die eind dit jaar gaat uitkomen. De live-registratie van kant B is een cadeautje voor onze fans om ons 10-jarig bestaan te vieren.”

DATA LOUD & CLEAR TOUR:
14 april – Den Bosch, W2
15 april – Zoetermeer, Boerderij
20 april – Ulft, Dru Cultuurfabriek
21 april- Bergen Op Zoom, Gebouw-T

In de tussentijd geniet je nog even na van ‘Snake’ bij de albumrelease vorig jaar in Doornroosje, en de hele plaat:Deel dit artikel